Zam isyanı: Çalışanlar sokağa döküldü

Türkiye Genelinde Memur Maaş Zammı Protestoları

2025 yılı için memur maaş zammının yüzde 11,54 olarak belirlenmesine tepki gösteren kamu çalışanları, Türkiye genelinde bugün iş bıraktı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (Hür-Sen) ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları (BASK) üyeleri, çeşitli illerde protesto gösterileri düzenledi. Yozgat’ta Cumhuriyet Alanı, Bilecik’te Eğitim İş Sendika Binası, Düzce’de Anıtpark, Manisa Soma’da Millet Bahçesi, Samsun’da Cumhuriyet Caddesi, Edirne’de Saraçlar Caddesi, Tokat’ta Taş Köprü, Malatya’da Emeksiz Üst Kavşağı, Rize’de Valilik önü, Kars’ta Milli Eğitim Müdürlüğü önü, Trabzon’da Meydan Parkı, Osmaniye’de Devlet Bahçeli Meydanı ve Artvin’de merkez ve Hopa’dan seslerini duyurdu.

Tencerelerle Dikkat Çeken Protestolar

Edirne’de düzenlenen protestoda, emekli, memur ve iktidar temsilcilerince sembolik tencereler kullanıldı. Emeklinin tenceresinde taş, memurun tenceresinde un ve yağ, iktidarın tenceresinde ise manda sucuğu bulunuyordu. Kars’ta ise KESK’e bağlı sendikalar, basın açıklamasının ardından TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü kapısına siyah çelenk bıraktı.

Protestoların İmkansız Hale Getirdiği Durum

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Yozgat Şube Başkanı Sedat Tuygun, artan zamların mücadelesinin neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi. Tuygun, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı yüzde 44,38’lik enflasyonun gerçek hayata uyum sağlamadığını ve halkı yanılttığını belirtti.

Protestolarda yüksek enflasyonla mücadele eden kamu emekçileri, ekonomik krizin yaşam koşullarını zorlaştırdığını, milyonlarca insanın açlık sınırında yaşadığını ve zamların yaşamı daha da güçleştirdiğini vurguladı.

Emekçilerin Günlük Hayatına Etkisi

Protestocular, artan zamların emekçilerin günlük yaşamını olumsuz etkilediğini, kira artışlarının vatandaşları zor durumda bıraktığını ve asgari ücret düzeyindeki kira bedellerinin insanları ortak eve mecbur bıraktığını belirtti. 2025 yılında yapılan maaş zamlarının, halkı daha da zor durumda bıraktığını ve yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadele edeceklerini dile getirdiler.

Related Posts

Hatay’da orman yangını: Bin 800 civarında vatandaş tahliye edildi, yaklaşık 160 hane boşaltıldı, 60 hane de zarar gördü

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde orman yangını çıktı. Yangında bin 800 civarında vatandaş tahliye edildi, yaklaşık 160 hane boşaltıldı, 60 hane de zarar gördü

20 milyonluk rüşvet iddiasına ‘mesnetsiz’ açıklaması

Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturmasında ifade veren Halil Kurdu, iş adamı Mehmet Tatlıcı’dan 20 milyon TL rüşvet alındığını iddia etti. Rüşvetin, Beylikdüzü’ndeki bir arsanın üst irtifak hakkı karşılığında protokolle kamuya devredilmesi sürecinde verildiği öne sürüldü. Tatlıcı’nın avukatı Ayhan Duran, Halil Kurdu’nun iddialarının asılsız ve kişisel husumete dayandığını savundu.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

260 kişi feci şekilde can vermişti! Uçak kazasında sabotaj ihtimali

Hindistan’ın Gujarat eyaletindeki Ahmedabad Havalimanı’ndan İngiltere Londra Gatwick Havalimanı’na gitmek üzere bu ayın başında havalanan Air India uçapı kalkıştan dakikalar sonra düşmüştü. Kazada, uçakta bulunan 241 kişi ve çarptığı sağlık …

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

120 dolara aldığı saat servete dönüştü! Sırrı faturasında yatıyor

Almanya’da 1960 yılında 120 dolara aldığı saatin değeri günümüzde servete dönüştü. 60’lı yıllardan bu yana sakladığı fatura değerini en az 30 bin dolar artırdı.