“Bayram diye bir şey yok artık bizim için”

Kağıthane ve Şişli’de Vatandaşlar, Ekonomik Zorluklar Nedeniyle Bayram Planlarından Vazgeçiyor

Kağıthane ve Şişli’de vatandaşlara Kurban Bayramı planlarını sordu. Çoğu vatandaş bayramın ekonomik sıkıntıların gölgesinde geçeceğini ifade etti. Bir vatandaş, 20 yıldır memleketinde bayramları geçirdiğini ancak bu yıl memlekete gidemediğini söylerken, ekonomik durumun bayram heyecanını gölgede bıraktığını dile getirdi.

Bayramın başlamasıyla Kağıthane’de ve Şişli’de vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, birçok kişi ekonomik zorluklar nedeniyle bayramlarını evde geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti. Geçim derdinin artık bayram heyecanını geride bıraktığı ifade edilirken, memleket ziyaretlerinin ekonomik sebeplerle ertelendiği belirtildi.

Bazı vatandaşlar, bayramın eskisi gibi heyecanlı olmadığını, gelenek ve göreneklerin unutulmaya başladığını ifade ederken, ekonomik nedenlerle memleket ziyaretlerini gerçekleştiremeyenlerin sayısında artış yaşandığı belirtildi.

Vatandaşların Bayramla İlgili Görüşleri

  • Ahmet Yücedağ: Ekonomik zorluklar nedeniyle bayramın kaybolduğunu ifade ederken, memleket ziyaretine gitme imkanı bulamadığı için üzgün olduğunu belirtti.
  • Gülhanım Akın: Bayram heyecanının eskisi gibi olmadığını, ekonomik nedenlerle memleket ziyaretinin zorlaştığını söyledi.
  • Abdülvahit Albayrak: Para sıkıntısı nedeniyle annesinin memlekete gitme imkanı bulamadığını belirtirken, ekonomik durumun seyahatleri etkilediğini ifade etti.
  • Uğur Şahin (öğrenci): Ekonominin zorluğu nedeniyle bayramı evde çay içerek geçirmenin daha mantıklı olduğunu dile getirdi.
  • Murat Akyıldız: Ekonomik şartların zorluğu sebebiyle seyahat edemeyenlerin sayısında belirgin bir artış olduğunu belirtti.
  • Mehmet Şen: Eski geleneklerin unutulmaya başladığını, bayramların sadece tatil algısıyla anıldığını ifade etti.
  • İbrahim Ulus: Emeklilerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, hükümetin verdiği sözleri tutmamasının hayat şartlarını zorlaştırdığını söyledi.
  • Emine Şimşek: Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bayramı evde geçirmek zorunda kaldığını ve eskidenki hayatların daha iyi olduğunu belirtti.
  • Suzan Çabuk: Hayatın pahalılığı sebebiyle seyahat edemeyenlerin sayısının arttığını belirterek, ekonomik şartların tatil planlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Related Posts

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

Borsa güne sert düşüşle başladı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi Orta Doğu’daki İran ile İsrail arasındaki saldırıların ardından güne yüzde 3,71 değer kaybederek 353,42 puan düşüşle 9.166,80 puandan başladı.

Merkez Bankası rezervi swaplar hariç 5 haftada 18,8 milyar dolar arttı

Resmi rezerv varlıklarının toplamında artış yaşandı

Borsa İstanbul’da düşüş sürüyor: Ne olacak? (12 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 125,6 puan ve yüzde 1,3 azalışla 9.560,45 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 44,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,26, holding …

İnternete dev zam! Zamlı tarifeler açıklandı

Türk Telekom, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren sabit internet paketlerine, hat işlemleri ücretlerine ve statik IP hizmetlerine yönelik yeni zamlı tarifesini duyurdu. Zam oranları, yüzde 10 ile yüzde 27 arasında değişiyor. İNTERNET PAKETLERİNE …

Avrupa borsaları karışık seyrediyor – 11 Haziran 2025

Avrupa borsalarında, ABD ile Çin arasında yürütülen ticaret görüşmelerine ilişkin haber akışı yakından takip edilirken, yatırımcıların “bekle-gör” yaklaşımının etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.