Depresyonla ilişkili 293 yeni genetik bağlantı keşfedildi

Depresyon Riski, Etnik Kökenlere Göre Analiz Ediliyor

Dünya genelindeki farklı etnik kökenlerden milyonlarca kişiye ait verilerin analiz edildiği yeni bir araştırmaya göre, depresyon riskini tahmin etme süreci daha kapsayıcı hale getirilebilir.

Bilim insanları elde edilen bulguların, depresyonun genetik etkilerini daha iyi anlamaya yardımcı olduğunu belirtiyor ve bu sayede tedavi yöntemlerinin iyileştirilmesine katkı sağlayabileceğini vurguluyor.

AA’nın haberine göre; araştırmada 29 ülkeden depresyon teşhisi konmuş 688 bin 808 kişi ile bu hastalığa sahip olmayan 4,3 milyon kişinin anonimleştirilmiş verileri incelenmiş.

Edinburgh Üniversitesi’nden biyolojik psikiyatrist Andrew McIntosh, depresyonla ilgili önemli bilgi eksikliklerinin, hastaların daha iyi tedavi almasını engellediğine dikkat çekerek, “Daha büyük ve küresel çapta kapsayıcı çalışmalar, yeni ve etkili tedaviler geliştirmek için kritik öneme sahip” demiş.

Araştırmada, farklı etnik kökenlerden gelen katılımcılar sayesinde 293 yeni genetik varyant tespit edilmiş. Bilim insanlarına göre, bu durum depresyonun genetik riskini daha doğru tahmin etme ve hastalığı farklı topluluklar için daha etkili bir şekilde tedavi etme imkanı sağlayabilir.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Mevsim geçişlerinde göz sağlığınızı tehdit eden tehlike!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nil, özellikle polenlerin havaya karıştığı ilkbahar ve yaz aylarında göz alerjisi vakalarının arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik reaksiyonlar hakkında merak edilenleri anlattı.

Kolesterol ilaçları bunamaya yol açar mı?

Kalp krizi felç ve alzheimer riskini artıran kötü kolesterolü (LDL) düşürmek için kullanılan statinlerle ilgili tartışmalar sürüyor. Prof. Dr. Kaynak Selekler, bu ilaçların demansa (bunama) ve ‘alzheimer’a neden olduğu iddialarına açıklık getirdi.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün