Gizli sekmede yaptığımız her şey gerçekten gizli kalıyor mu?

Güvenlik İçin Gizli Sekme Kullanmak

Özellikle başkalarına ait bilgisayarlarda veya paylaşılan cihazlarda gezinirken, gizli sekme modunun güvenli bir seçenek olduğunu düşünen birçok kişi bulunmaktadır. Bu modun ziyaret edilen siteleri ve arama geçmişini kaydetmediğini düşünürler. Ancak, gerçekte durum ne şekildedir?

Tarayıcıların sunmuş olduğu “gizli sekme” ya da “özel mod” özellikleri, tarayıcıda gerçekleştirdiğiniz işlemlerin kaydedilmesini engellemeyi amaçlar. Temel amacı, gezinti yapılan web siteleri, çerezler veya otomatik doldurma bilgileri gibi verileri kaydetmeden, gerçekleştirilen işlemlere iz bırakmamaktır. Bu özellik, örneğin internet üzerinden alışveriş yaparken kişisel bilgilerinizi başkalarının görmesini engelleyerek size gizlilik vaat eder.

Gizli Sekme Gerçekten Gizli mi?

Gizli sekme, tarayıcıda gerçekleştirilen işlemleri kaydetmez ancak bu modda yapılan her şey tamamen anonim veya gizli değildir. Gizli sekme sadece tarayıcı ve cihazınızdaki izleri silebilir ancak internet ortamındaki izlerinizi gizlemez.

Örneğin, internet sağlayıcınız, iş yerinizin ağ yöneticisi veya ziyaret ettiğiniz web siteleri, IP adresinizden cihaz bilgilerinize kadar çeşitli verileri kaydedebilir. Bunun yanı sıra, gizli sekme ile giriş yapılan bazı hizmetler de önemlidir. Örneğin, Facebook gibi platformlarda giriş yaptığınızda, tarama alışkanlıklarınız ve ziyaret ettiğiniz siteler hesabınıza bağlanabilir. Yani, gizli sekme kullanıyor olsanız dahi aktiviteleriniz bir şekilde izlenebilir hale gelebilir.

Related Posts

ABD’de satılan iPhone modelleri Hindistan’da üretilecek

ABD’li firmaların yıllardır üretimi Çin’den başka ülkelere kaydırma çabası henüz tam anlamıyla sonuç verebilmiş değil. Apple en azından ABD’de satılan iPhone modellerinin Çin dışında üretilmesini sağlamak istiyor.  iPhone tarihinde Hindistan …

Meta, zarar eden Reality Labs biriminde işten çıkarmalara gidiyor

Teknoloji devi Meta, sanal, artırılmış ve karma gerçeklik yatırımlarının kalbi olan Reality Labs biriminde yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı. Açıklamada, kaç çalışanın etkilendiği belirtilmese de, kesintilerin özellikle Oculus Studios ve …

Tarihi metinler doğrulandı: Keşfedilen iskelet, gladyatör – aslan savaşlarını kanıtlıyor

Roma İmparatorluğu döneminde arenalarda gerçekleşen gladyatör dövüşlerinin bir parçası olarak, insanların vahşi hayvanlarla da mücadele ettiğine dair tarihi bilgiler zaten mevcuttu. Ancak arkeoloji, keşfedilen bir iskelet sayesinde bu tür iddialara ilk kez somut bir kanıt sunmayı başardı.

ASELSAN, Türkiye’nin ilk yerli kalp akciğer makinesini tanıttı

ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen Kalp Akciğer Makinesi, Türkiye’nin sağlık teknolojileri alanındaki en önemli atılımlarından biri oldu. Cihazın kan testleri başarıyla tamamlandı. Lansmanı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal …

Çinliler, 12 milyar dolarlık Nvidia H20 stoğu yaptı!

Gelen son bilgilere göre; Çinli teknoloji devleri Alibaba, Tencent ve ByteDance, Nvidia’nın H20 yapay zeka GPU’suna yönelik ihracat yasağı yürürlüğe girmeden önce toplamda 12 milyar doları aşan siparişle büyük bir stok oluşturdu. Çinliler, 12 …

Google Pixel 9a’nın ekran ve kamera puanı belli oldu!

Google’ın geçtiğimiz ay kullanıcıların beğenisine sunduğu Pixel 9a modelinin DxOMark puanları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Son gelişmeler, akıllı telefonun kamera ve ekran puanını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! Google Pixel 9a ekran ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir