Gözaltılar var: Yunus Emre Enstitüsü’ndeki yolsuzluktan Suriye çıktı

Gözaltı Kararı Verilen 18 Kişi Hakkında Operasyon Düzenlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında, eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar yürütüldü. Şüphelilerin adreslerine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

Şeref Ateş’in evinde bulunamadığı operasyonda, diğer 17 şüpheli gözaltına alındı. Odatv’nin haberine göre, Şeref Ateş’in Almanya’dan sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor. Detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Şüphelilerin Suçlamaları

Şüphelilerin Suriye’deki savaş bölgesinde yapıldığı iddia edilen projeler üzerinden sahte faturalarla haksız kazanç elde ettikleri iddiaları bulunuyor. Suçlamalar arasında “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma”, “Zimmet”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” yer alıyor.

Yunus Emre Enstitüsü’nden Açıklama

Yunus Emre Enstitüsü, soruşturma süreci hakkında yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı talimatıyla mali konularla ilgili inceleme başlattıklarını belirtti. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yapılan incelemeler sonucunda, şeffaf bir süreç yürütmek amacıyla bazı personelin görevden alındığı ve teftiş sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Elde edilen bulgular doğrultusunda suç duyurusunda bulunuldu.

Prof. Dr. Şeref Ateş Kimdir?

1964 yılında Malatya’da doğan Prof. Dr. Şeref Ateş, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra akademik kariyerine başladı. Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Ateş, Almanya’da da ikinci doktorasını tamamladı.

Ateş, farklı üniversite ve araştırma kurumlarında görev aldıktan sonra 2016 yılında Yunus Emre Enstitüsü Başkanı olarak atandı.

Yunus Emre Vakfı Nedir?

Yunus Emre Vakfı, Türkiye’nin tarihini, dili, kültürü ve medeniyetini uluslararası alana aktarmayı hedefleyen bir kamu vakfıdır. Vakfa bağlı olarak faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ise yabancılara Türkçe öğretmek ve Türkiye’yi tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

Related Posts

Liderlerden kritik temaslar

Bölgesel krizlerin gölgesinde, Güney Kafkasya ve Körfez’de diplomasi trafiği hız kazandı.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

Rusya’dan Ukrayna’ya en yoğun saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’ya gece boyu 728 drone ve 13 füze ateşleyerek savaşın başından bu yana en yoğun saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun …

Bilim insanlarından ürküten keşif: Eriyen buzlar yanardağları tetikliyor

Küresel ısınmanın yol açtığı buzul erimesi, yalnızca deniz seviyesini değil, yer altındaki magma odalarını da etkiliyor. University of Wisconsin–Madison’dan Pablo Moreno-Yaeger’in öncülüğünde yürütülen ve Prag’daki Goldschmidt Konferansı’nda sunulan …

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Grok’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin “Eğer bir yapay zeka paylaşımını bulunduran, barındıran bir yer sağlayıcı varsa, X platformu, YouTube ve diğer platformlar var, bunlar bu içeriği barındırıyorsa, bunun yapay zekadan geldiği şeklinde kanuni muafiyet söz konusu olmaz.” dedi.

Engin ve Dilan Polat’ın şirketleri hakkında flaş kayyum kararı

Polat ailesinin yargılandığı kara para davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Şirketlerin tamamı kayyumdan alınıp denetim altına alındı.