Güneş kremini asla böyle saklamayın

Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son günlerde güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte cilt sağlığını korumak için doğru güneş koruma yöntemleri çok daha önemli hale gelmiştir. Ancak, güneş kremi kullanımında yapılan bazı hatalar, koruyucu etkinin azalmasına neden olabilir. Uzman isimli Neal, güneşe çıkmadan önce dikkat edilmesi gereken kritik noktaları açıkladı.

Neal özellikle güneş kremi saklama konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Uzman, güneş kremi etkinliğini korumak için sıcak havalarda ürünün serin bir yerde saklanması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, yüksek sıcaklıklar güneş kremi içindeki aktif bileşenlerin bozulmasına neden olabilir ve koruyucu etkiyi azaltabilir.

Son Kullanma Tarihine Dikkat Edin

Güneş kremi kullanmadan önce son kullanma tarihini kontrol etmek de oldukça önemlidir. Neal, her ürünün ambalajında açıldıktan sonra ne kadar süreyle etkili olduğunu belirten bir işaret olduğunu hatırlatarak, bu tarihleri kontrol etmenin önemine dikkat çekti.

Neal, sadece güneş kremine güvenilerek tam koruma sağlanamayacağını vurgularken, güneşin doğrudan temas edemeyeceği bölgeler için uygun kıyafetler giymenin ve şapka takmanın önemli olduğunu söyledi. Aynı zamanda güneş kremi her iki saatte bir yenilenmeli ve özellikle yüzme veya yoğun terleme durumlarında daha sık uygulanmalıdır. Neal, en az SPF 30 olan ürünlerin tercih edilmesinin cilt koruması açısından daha etkili olacağını belirtti.

Related Posts

Kemik sağlığında sessiz üçlü: Kalsiyum, D Vitamini, K2

Süt içmek yetmez. Kalsiyum, D vitamini ve K2 vitamini birlikte çalışmadan kemikler güçlenemez. Eksik ya da fazla dozlar ters etki yaratabilir. Yalnızca kalsiyum alıp D vitamini eksik bırakılırsa, kemik yerine damarlara kireç oturur. K2 vitamini olmadan bu kireçlenme hızlanabilir.

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Salatanın sırrı limon mu, sirke mi? Hangisi gerçekten daha sağlıklı?

Rengarenk sebzelerle hazırlanan salatalar sadece sofralarımızın değil, sağlıklı yaşamın da gözbebeği. Ancak iş tatlandırmaya geldiğinde çoğu kişi aynı ikilemin içinde buluyor kendini limon mu, sirke mi? Lezzet ve sağlık arasında kurulan bu denge, sandığınızdan daha önemli olabilir. Peki, hangisi sizin için daha doğru seçim?

Mevsim geçişlerinde göz sağlığınızı tehdit eden tehlike!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nil, özellikle polenlerin havaya karıştığı ilkbahar ve yaz aylarında göz alerjisi vakalarının arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik reaksiyonlar hakkında merak edilenleri anlattı.