Kardiyoloji Dünyası Van’da Buluştu: Canlı Vaka Yayını ile Tecrübe Paylaşımı

Kardiyoloji sektörü Van’da bir araya geldi

VAN – Van’ın önemli sağlık kurumlarından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı iş birliğiyle düzenlenen canlı vaka yayını, kardiyoloji alanındaki profesyoneller tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin önde gelen kardiyoloji etkinliklerinden biri olan Girişimsel Kardiyovasküler Akademi 2025, bu yıl Van’da gerçekleştirildi. Kardiyovasküler Akademi Derneği’nin liderliğinde düzenlenen etkinlik, Van YYÜ ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nin ortak çabalarıyla hayata geçirildi. Hastanenin kateter laboratuvarlarında yapılan 12 canlı vaka oturumunda; çeşitli zorlu kardiyolojik işlemler başarıyla gerçekleştirildi.

Program kapsamında konuşma yapan Van İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Muhammed Tosun, uzman hekimlerin iş birliği içinde olduğunu vurgulayarak, akademik ortamlardaki etkileşimden keyif aldığını belirtti. Tosun, toplantının önemine dikkat çekerek, benzer etkinliklerin artmasını umduklarını belirtti.

Canlı vaka işlemlerinin Türkiye genelindeki tüm kardiyologlar tarafından izlenebilir olduğunu belirten Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, gerçekleştirilen zorlu vakaların bölgede önemli bir ilerlemeyi temsil ettiğini dile getirdi. Sarıkaya, ekipteki herkesi kutladı ve canlı vaka gösterimlerinin kente büyük gurur yaşattığını ifade etti.

Van YYÜ ve Van Eğitim ve Araştırma Hastaneleri iş birliği ile ameliyatsız kritik kardiyolojik işlemlerin başarıyla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kardiyovasküler Akademi Derneği Başkanı Dr. Ömer Kozan, bölgedeki kalp hastalıklarının tedavisinde sağlanan ilerlemenin önemini vurguladı. Kozan, artık bölge halkının kalp problemleri için uzaklara gitmeye gerek olmadığını belirterek, gelişmiş sağlık merkezlerinin hizmet verdiğini söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Salatanın sırrı limon mu, sirke mi? Hangisi gerçekten daha sağlıklı?

Rengarenk sebzelerle hazırlanan salatalar sadece sofralarımızın değil, sağlıklı yaşamın da gözbebeği. Ancak iş tatlandırmaya geldiğinde çoğu kişi aynı ikilemin içinde buluyor kendini limon mu, sirke mi? Lezzet ve sağlık arasında kurulan bu denge, sandığınızdan daha önemli olabilir. Peki, hangisi sizin için daha doğru seçim?

Mevsim geçişlerinde göz sağlığınızı tehdit eden tehlike!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nil, özellikle polenlerin havaya karıştığı ilkbahar ve yaz aylarında göz alerjisi vakalarının arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik reaksiyonlar hakkında merak edilenleri anlattı.

Kolesterol ilaçları bunamaya yol açar mı?

Kalp krizi felç ve alzheimer riskini artıran kötü kolesterolü (LDL) düşürmek için kullanılan statinlerle ilgili tartışmalar sürüyor. Prof. Dr. Kaynak Selekler, bu ilaçların demansa (bunama) ve ‘alzheimer’a neden olduğu iddialarına açıklık getirdi.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.