Kaygı, stres, özsaygı ve özgüven kaybı! Teknolojinin bedeli psikolojik sorunlar mı?

Post-Luddism ve Psikolojik Sorunlar

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve yapay zekanın günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesinin, iş dünyasında önemli değişikliklere yol açtığını hatırlatan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, bu değişikliklerin bazı bireylerde işlerini kaybetme korkusuna neden olabileceğini belirtti. Yapay zeka nedeniyle işini kaybetme korkusunun, Post-Luddism olarak adlandırılan durumun sadece ekonomik güvenceyi tehdit etmekle kalmayıp aynı zamanda bireyin psikolojik sağlığını da olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Taşkın, belirsizlik ve teknolojinin gerisinde kalma kaygısı ile yetersizlik hissine sahip olabileceğini ve teknolojinin gelişmesiyle kişilerde bazı semptomların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Post-Luddism Belirtileri ve Etkileri

Kaygı ve stres, özsaygı ve özgüven kaybı, gelecek kaygısı ve belirsizlik gibi semptomların Post-Luddism’e işaret ettiğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, iş kaybetme korkusunun kaygı ve strese neden olabileceğini ifade etti. İş güvencesinin azalmasının bireyin kendini değersiz hissettirebileceğini ve uzun vadede ciddi psikolojik sorunlara yol açabileceğini belirtti. Kaygının artmasıyla iş performansı ve yaşam kalitesinin olumsuz etkilenmesinin yanı sıra işini kaybetme korkusunun bireyin özsaygı ve özgüveninde düşüşe neden olabileceğini vurguladı.

Değişikliklere Uyum Sağlamak Önemli

Related Posts

Mevsim geçişlerinde göz sağlığınızı tehdit eden tehlike!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nil, özellikle polenlerin havaya karıştığı ilkbahar ve yaz aylarında göz alerjisi vakalarının arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik reaksiyonlar hakkında merak edilenleri anlattı.

Kolesterol ilaçları bunamaya yol açar mı?

Kalp krizi felç ve alzheimer riskini artıran kötü kolesterolü (LDL) düşürmek için kullanılan statinlerle ilgili tartışmalar sürüyor. Prof. Dr. Kaynak Selekler, bu ilaçların demansa (bunama) ve ‘alzheimer’a neden olduğu iddialarına açıklık getirdi.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün