Lise ortak sınav soruları sızdırıldı mı? Bazı öğrencilerin notları beklenenden yüksek çıktı!

İstanbul’da Karnelerdeki Yüksek Notlar Şüphe Yarattı: Ortak Sınav Soruları Sızdı mı?

Karnelerdeki başarı ortalamalarına yansıyacak yüksek notlar şüphe yarattı. Ortak sınavda sorular sızdı mı? sorusu gündemde.

İstanbul’daki liselerde bu hafta yapılan ortak sınavların sorularının ve cevaplarının sızdırıldığı iddia edildi. Bunun üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü araştırma başlattı.

Soruların okul içinde sızdırılmasının mümkün olduğunu söyleyen Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, “Kuvvetle ihtimal bu okuldan ve öğretmenlerden çıkma ihtimali bence çok yüksek. Başka türlü yani bakanlığın sitesi hacklenemez herhangi okula sınav evrakı gelmediği için bunun dışarıya çıkarılma ihtimali yok. Bunun olabilmesi için mutlaka bir okulun içinden çıkması gerekiyor. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı bu yapılacak ortak sınavları okullara sınavdan 2 buçuk saat önce gönderiyor. Okullar bu sınavın çıktısını alarak öğrencilerine uyguluyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

1. dönem 2’inci ortak yazılı sınavları, 6,7 ve 10.uncu sınıf öğrencileri için 6-9 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı. Bazı öğretmenler, 10’uncu sınıflara yapılan sınav kağıtlarını okuyunca, başarı ortalamasının anormal şekilde yükseldiğini gördü. Bazı öğrenciler beklenenden daha yüksek not almıştı.bu durum şüphe uyandırdı.

Yılmaz, “Olsa olsa bir okul çıktıları aldı ya öğretmenler öğrencilerinin notlarını yükseltmek için cevapları verdi ya da öğrencilerden bir tanesi alıp bu soruları öğretmenlere sordu. Çaktırmadan ve ulastığı sonuçları da çevresiyle paylaştı. Başka bır ihtimali düşünemiyorum.” diye konuştu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklamasında ”Saha taraması yapılıyor. Soruların sızdırılmasına ilişkin kesin tespitlerin ardından müfettiş görevlendirilir. Fiili işleyene göre cezai durum değişir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

ÖSYM: Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, planlandığı gibi 27 Nisan Pazar günü yapılacak

ÖSYM, İstanbul’da gerçekleşen 6.2’lik deprem nedeniyle Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın (2025-HMGS/1) gününde bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Köylerdeki çocukların eğitim hakkından tasarruf!

Seçimlerde kapalı köy okullarını açmayı ve 10 çocuk şartını 5’e düşürmeyivadetmişlerdi! 19 bin 708 köy okulunu kapatarak, son 5 yılda taşımalı eğitim için 22.7 milyar TL’yi yollara saçan AKP, ekonomik gerekçelerle şimdi köy çocuklarının eğitim hakkından kısıntıya gitme kararı aldı. MEB, taşımalı eğitim maliyeti yüksek çıkan köylerdeki çocukları ilçelerdeki okullara taşımayacak.

10 bin AKUB üyesi görev başında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde 10 bin AKUB (Arama Kurtarma Birimi) üyesinin her an göreve hazır olduğunu söyledi.

23 Nisan’da noterler açık mı?

23 Nisan noterler çalışıyor mu sorusu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle resmi işlemlerini bu tarihe denk getirmek isteyen vatandaşlar, “23 Nisan noterler çalışıyor mu” sorusunun cevabını …

Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Törende konuşan Göktaş, “Bakanlık olarak, çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz …

Bozyazı Kaymakamı’ndan 23 Nisan Mesajı

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Topsakaloğlu, mesajında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Bayramın, Cumhuriyet’in kurucusu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir