NASA: Lir gök taşı yağmuru başlıyor

NASA’dan Lir Göktaşı Yağmuru Uyarısı

Her yıl nisan ayında gökyüzünde gerçekleşen Lir gök taşı yağmurunun bu yılki zirve tarihinin 21 Nisan gecesi ile 22 Nisan sabahı arasında olacağı açıklandı.

NASA’dan yapılan açıklamada, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeden çıplak gözle bile izlenebilecek gök taşı yağmuru sırasında, saatte ortalama 15 meteorun gözlemlenebileceği belirtildi.

22 Nisan saat 03.00 ile 05.00 arasının en iyi gözlem zamanı olduğu vurgulanan açıklamada, gökyüzü meraklılarının şehir ışıklarından uzak durarak karanlık alanları tercih etmeleri önerildi. Uzmanlar, özellikle kırsal bölgeler, sahil şeritleri ve karanlık gökyüzü parklarının gözlem için uygun olduğunu belirtti.

Related Posts

Google’den acil uyarı! Sakın bu E-postaları açmayın! Anında silin! Dolandırılabilirsiniz

Söz konusu e-postalarda, Google’ın yasal bir süreç nedeniyle kullanıcı bilgilerini paylaşmak zorunda kaldığı iddia edildi. Mesajda yer alan bir bağlantı, kullanıcıyı sözde resmi bir Google destek sayfasına yönlendiriyor. Ancak Google, bu e-postaların …

Google Meet’e konuşurken canlı çeviri özelliği geliyor

Google I/O sunumu sırasında duyurulan yeni özellik konuşurken canlı çeviri yapılmasını sağlıyor.

Birçok kişi bunları bilmiyor! İşte kullanmanız gereken 10 Windows özelliği

Birçoğumuzun hemen hemen hergün kullandığı Windows’ta, çok fazla başvurmadığımız ama işimizi kolaylaştıracak yöntemler var.

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.