Sitelerde elektrikli otomobil krizi: Fatura tüm binaya kesiliyor

Elektrikli Araçların Şarj Sorunu Gittikçe Büyüyor

Elektrikli otomobillerin şarj sorunu her geçen gün artıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şarj ünitesi kurulumunu diğer bağımsız bölümler ile ortak alanları etkilememesi şartına bağlamıştı.

Türkiye’den alınan bilgilere göre, bakanlık otoparklara kablo çekmenin aykırılık olduğunu belirtti. “Birçok sitenin elektrik sayaçları konut katlarında bulunuyor, buradan veya elektrik sayacından otoparklara kablo çekmek bakanlığın belirlediği şarta açıkça aykırılık teşkil ediyor.”

Kabloların geçirilmesi için bazı durumlarda perde betonların delinmesi gerektiği söylenebilir. Bu işlem binaların deprem riskini artıracağı gibi ciddi bir görüntü kirliliği de oluşturacaktır,” ifadelerine yer verildi.

TRAFO GÜCÜ YETERSİZ KALIYOR

Şarj altyapısının olmadığı sitelerde trafoların yetersiz kalacağını ve hepsine güç artırımı yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu durumun Bakanlık talimatlarına uymayan bir durum olduğunu dile getirdi.

Masraflı olan bu işlemlerin maliyetinin, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre faydalananlar tarafından karşılanması gerektiğini belirten uzmanlar, “Bu durumun masrafının belirlenmesi ve tahsil edilmesi oldukça zor olacaktır. Ayrıca, sonradan taşınan kişilerin de bu durumdan faydalanmak istemesi durumunda sorun daha da büyüyebilir,” şeklinde konuştular.

ORTAK ALANLARDA KAÇAK ŞARJ KULLANIMI

Uzmanlar, hala otopark ve binalarda kaçak şekilde şarj kullanıldığına dikkat çekerek, “Binalarda yangın tehlikesi büyük. Elektrikli araçların yanması kolay bir durum değil. Ayrıca, kapalı otoparklarda yangının tüm araçlara sıçrama riski bulunmaktadır.

Bazı sitelerde ortak alandan şarj kullanımının olduğu belirtiliyor. Bu durum bina veya sitenin ortak giderlerine yansımaktadır. Bu tür durumlarda kat maliklerinin dava açma hakkı bulunsa da, ne yazık ki bu davaların uzun süreceği bilinmektedir,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

53.800 futbol sahası 3 şirkete verilecek

İktidar, zeytinlik düzenlemesiyle 3 yıllık kömür rezervi için 53 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki alanı 3 şirketin madencilik faaliyetine açıyor.

Haziranda fiyat artışı hız kesmedi: Özel kapsamlı TÜFE yüzde 2,04 arttı

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE haziran ayında aylık bazda yüzde 2,04 yükseldi.

Borsa dolandırıcılarına yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “yüksek kazanç” vaadiyle milyonlarca liralık dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 10’u tutuklanırken, 3 …

Euro 4 yılın zirvesini gördü! ING’den yeni tahmin Euro tahmini

Euro’nun dolar karşısında dün 4 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından ING, Euro’nun 1.20 dolara doğru yükselebileceği tahmininde bulundu.

Ünlü ayakkabı markası bin 200 çalışanını işten çıkardı

İngiltere’nin köklü firması ve ayakkabı devi Clarks, satışlarında yaklaşık 100 milyon sterlinlik düşüş yaşadı. Bu büyük kayıpla beraber artan ekonomik baskılar istihdamda daralmaya götürdü. Firma bin 252 çalışanı ile yollarını ayırdı. ZARAR BÜYÜK …

Altcoin piyasası çöküşte: 300 milyar dolar buhar oldu!

Bitcoin yükselişini sürdürürken altcoin piyasasında kayıplar derinleşti. Uzmanlar, yatırımcıları gelecekte kurumsal ilgi çekebilecek projelere yönelmeleri konusunda uyarıyor. Piyasanın yönü için kurumsal hamleler belirleyici olmaya devam ediyor.