Ticaret Bakanlığı’ndan kafe ve restoranlarda ‘Harcama limiti’ denetimi

İstanbul’da Kafe ve Restoranlarda Harcama Limiti Denetimi Başladı!

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada dolaşan ‘harcama alt limiti’ ve ‘düzenli aralıklarla sipariş verme zorunluluğu’ iddialarına yönelik İstanbul’da denetim başlattı. İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, bugün İstanbul’un 30 ilçesinde kafe ve restoranları denetledi.

Sosyal medyada özellikle üniversite çevresinde bulunan bazı kafe ve restoranlarda yapılan ‘harcama alt limiti’ ve ‘düzenli aralıklarla sipariş verme zorunluluğu’ gibi uygulamalar Ticaret Bakanlığı’nın dikkatini çekti. İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü, 30 ilçede 48 ekiple denetimlere başladı. Fatih’te gerçekleştirilen denetimlerde, ilgili mevzuatlara uymayan işletmelere ceza uygulandı. Ayrıca, kafe ve restoran ziyaretçileri de benzer durumlarla karşılaştıklarında CİMER’e şikayette bulunmaları konusunda uyarıldı.

“ÇOK SIK GÖRÜYORUM BU DURUMU”

Denetim sırasında bir kafede oturan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dilek Aydın, bazı işletmelerde priz kullanımının bile ücrete tabi tutulduğundan bahsederek, “Öğrenciyim ve burada zaman geçiriyorum. Ben de birkaç kez bu tür mekanlarla karşılaştım. Maddi sıkıntılar yaşıyorum, bu yüzden tercih etmiyorum. Garsonlar sürekli etrafınızda dolaşıyor, hissettiriyorlar ve sipariş vermenizi istiyorlar. Bazı yerlerde masa ücreti alınıyor ve belirli bir harcama limiti bekleniyor. Oturmak ya da priz kullanmak bile ekstra ücrete tabi olabiliyor. Her şey tek bir rakama yuvarlanıyor genellikle” açıklamasında bulundu.

“KİMSEYİ KISITLAMIYORUZ”

Üniversite ve lise öğrencilerini göz önünde bulundurarak ekonomik koşullara dikkat ettiklerini belirten işletme sahibi Halit Talha Has, “Bizim mekanımızda belli bir harcama limiti bulunmuyor. Öğrencilerin rahat edebileceği bir ortam yaratmaya odaklanıyoruz. Onların rahatını düşünüyoruz çünkü maddi durumları sınırlı. Önceliğimiz onların huzuru, sonra harcayabilecekleri kadar harcamaları. Hayatlarını devam ettirebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yüzden kısıtlama getirmiyoruz, kurallar koymuyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Doğu Akdeniz’deki illerin 6 aylık ihracatı 4,8 milyar doları aştı

Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’den ocak-haziran döneminde 4 milyar 820 milyon 190 bin dolarlık dış satım yapıldı.

Bakanlık markasını ifşa etti: Bu oyuncak piyasadan toplatılıyor!

Bakanlık markasını ifşa etti: Bu oyuncak piyasadan toplatılıyor!

53.800 futbol sahası 3 şirkete verilecek

İktidar, zeytinlik düzenlemesiyle 3 yıllık kömür rezervi için 53 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki alanı 3 şirketin madencilik faaliyetine açıyor.

Haziranda fiyat artışı hız kesmedi: Özel kapsamlı TÜFE yüzde 2,04 arttı

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE haziran ayında aylık bazda yüzde 2,04 yükseldi.

Borsa dolandırıcılarına yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “yüksek kazanç” vaadiyle milyonlarca liralık dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 10’u tutuklanırken, 3 …

Euro 4 yılın zirvesini gördü! ING’den yeni tahmin Euro tahmini

Euro’nun dolar karşısında dün 4 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından ING, Euro’nun 1.20 dolara doğru yükselebileceği tahmininde bulundu.