Türkler Afganlardan sonra ikinci sırada: Sadece 1953 kişiye hak tanındı

Avrupa’ya kaçak Türk akını azalarak da olsa sürüyor. İsviçre’ye 2024 yılında 27 bin 740 kişi girerek iltica talep etti. Bunların 4 bin 107’si Türk. İltica talep edenleri Afganlardan sonra Türkler izledi. 

Taliban baskısı nedeniyle Afgan kadınlara iltica hakkını gevşetmesi, 3 bin 300 kadına iltica hakkı getirdi. Böylece Afgan ilticacı sayısı 8 bin 627’ye çıktı.

KALANLARA SINIR DIŞI

Türkler’in ilk tercihi Almanya olurken İsviçre’ye kaçak giren veya girişte yakalanan Türkler’in sayısı 2023’e oranla yüzde 39 düştü. Bunda, iltica taleplerinin reddedilmesi ve sınır kontrollerinin etkisi büyük.

4 bin 107 Türk’ten 1953’ünün sığınma ya da geçici korunma talebi kabul edildi. Yaklaşık 2 bin 200 Türk’ün ülkeyi terk etmesi istendi

. Açtıkları davalardan sonuç alamayan Türkler sınır dışı edilecek. 2024’te İsviçre’den iltica alanlarda üçüncü sıra 1257 kişi ile Eritreliler oldu. Suriyeliler ise 624 iltica ile dördüncü sırada.

Related Posts

Trump’tan ‘Epstein’ tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump, kız çocuklarına cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçlamalarıyla yargılanırken hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein dosyalarını önceki Demokrat yönetimlerin yarattığını öne sürerek, halen gündemde tutulmasından rahatsızlığını dile getirdi.

Rusya’dan Ukrayna’ya 623 İHA ve füze!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun ülkesine 26 adet seyir füzesi ve 597 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Acil yardım hattı çöktü! Aramayın çağrısı yapıldı

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde 911 hattı çöktü, milyonlarca kişi acil durumlara karşı savunmasız kaldı. Yetkililer, vatandaşlara panik yapmadan alternatif hatları kullanma çağrısı yaptı.

Seyir halindeki saman yüklü TIR alev topuna döndü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde seyir halindeyken alev alan saman yüklü TIR, yangında kullanılamaz hale geldi.

Hafta tatilinde çalışanı korkutan gelişme

İş Kanununa tabi çalışanlar için haftada bir gün izin zorunlu tutulmakta. Buna karşın TBMM’de kabul edilen kanun ile turizm işçilerinin haftalık izin hakları ise 11 günde 1 olacak şekilde değiştirildi. Söz konusu düzenlemenin yakın gelecekte inşaat ve birçok sektör çalışanlarına da yansıyabileceği belirtilirken, işçiler ise yaşanan hak kaybına tepki gösteriyor.

Liderlerden kritik temaslar

Bölgesel krizlerin gölgesinde, Güney Kafkasya ve Körfez’de diplomasi trafiği hız kazandı.